Прес / Медиуми

Што е меѓународна трговска изложба во Флорида?

Во октомври 2020, Enterprise Florida, Inc (EFI) го објави првото меѓународно трговско изложба на Флорида, виртуелен излог на водечки производи и услуги за извоз на Флорида. Флорида е првата американска држава што организира ваков виртуелен трговски настан. Експо-трговија во Флорида ќе се одржи на 16-18 март 2021 година.

Оваа глобална онлајн платформа ќе ги поврзе малите и средни компании од Флорида директно со насочена деловна публика ширум светот од странски компании заинтересирани за нивните производи и услуги.

Додека националните и глобалните трговски организации се префрлија на виртуелни трговски излози од почетокот на пандемијата, ниту една американска држава не одржа ексклузивен настан за истакнување на нејзините мали бизниси и индустриски средства.

Експо привлече 180 компании и организации од Флорида. Enterprise Florida е насочена кон 5,000 вкупно присутни од целиот свет во текот на тридневниот настан. Посетителите ќе бидат агенти, дистрибутери, купувачи, претставници и трговци на големо кои бараат високо квалитетни производи за дистрибуција и продажба во Европа, Латинска Америка и Карибите, Канада, Мексико, Африка, Азија и Средниот исток. Партнери кои го поддржуваат настанот се американските комерцијални служби, меѓународните канцеларии на ЕФИ и неколку трговски и индустриски здруженија.

Експо ќе ја користи најновата виртуелна, тематска технологија на настани, вклучително и голема изложбена сала со сите изложувачи во Флорида, виртуелен распоредувач за да бара видео состаноци со изложувачи; иновативен центар; просторија за печатот; можности за вмрежување и информативни, вебинари специфични за темата секое утро од 10:00 часот наутро до 11:30 часот наутро ЕТ. Индустриите ќе вклучуваат авијација и воздухопловство, животни науки, информатичка технологија, финансиски и професионални услуги, производство и други клучни индустриски сектори низ државата Флорида.

Ако сте заинтересирани да изложувате на меѓународната трговска изложба во Флорида, контактирајте floridaexpo@enterpriseflorida.com .

Кој е Enterprise Florida, АД?

Enterprise Florida, Inc (EFI) е јавно приватно партнерство помеѓу деловните и владините лидери на Флорида и е главната организација за економски развој на американската држава Флорида. Мисијата на ЕФИ е да ја прошири и диверзифицира економијата на државата преку создавање работни места.

ЕФИ е примарен субјект на државата за трговија и развој на извозот, поддржувајќи повеќе од 60,000 бизниси извозници на Флорида. Во текот на последната деценија, вкупната вредност на трговијата со стоки на Флорида е скоро двојно зголемена, достигнувајќи 153.6 милијарди долари во 2019 година.

Компаниите од Флорида дејствуваат како клучни добавувачи на купувачи во десетици земји ширум светот, испраќаат стоки направени локално во Флорида, на друго место во САД или во друга земја. Флорида е исто така одлична порта за не-американски компании кои ја продаваат својата стока на огромниот пазар на САД.

ЕФИ, исто така, одржува мрежа од 18 меѓународни канцеларии кои работат на промовирање на извозот на Флорида и странски директни инвестиции во Флорида од нивните пазари. Привлечени од својата голема и подем економија, стабилно деловно опкружување и меѓународна работна сила, нови деловни инвестиции од целиот свет се влеваат во Флорида секоја година, што ја прави една од најдобрите американски дестинации за СДИ.

Меѓународните фирми ја користат Флорида за пристап до растечките пазари во Латинска Америка и Карибите, како и до огромниот американски пазар.

Кои бизниси изложуваат на саемот?

Вработувањето на изложувачи за шоуто ќе продолжи во текот на следните неколку месеци, но ние ќе објавиме ажуриран список на компании кои го имаат резервирано нивниот простор.

Компаниите од следниве сектори ќе изложат:

  • Воздухопловство и воздухопловство
  • Чиста технологија
  • Одбрана и домашна безбедност
  • Финансиски и професионални услуги
  • Информатичка технологија
  • Науки за живот и медицинска технологија
  • Логистика, дистрибуција и инфраструктура
  • Морска опрема и чамци
  • Производители како производи за широка потрошувачка, здравје и убавина, прехранбени производи, индустриска опрема и материјали и многу други
Колку чини да се изложат компаниите од Флорида?

Трошоците за регистрација се 1,060 УСД и ЕФИ нуди неповратни грантови за виртуелно трговско шоу за подобни компании за покривање на трошоците за регистрација.

Колку чини посетителите да присуствуваат на трговското изложба?

Пријавувањето е бесплатно за присутните на настанот.

Може ли Прес да присуствува на трговското изложба?

Да, присуството на шоуто е бесплатно за печатот.

Може ли да закажам интервју со изложувачи и / или персонал на ЕФИ?

Да, ќе споделиме распоред на изложувачи и вработени во ЕФИ кои ќе бидат на располагање да разговараат со печатот во неколку недели пред почетокот на претставата.

Прес Контакт

Bријан мимби | Тел: 1+ 850-294-0083 | Е-пошта: media@enterpriseflorida.com